Hvala

Dragi prijatelji,

pišem vam, sretan i ponosan, jer konačno mogu da vam javim da je s današnjim danom završena kampanja Knjige iz pepela.

Posljednje knjige su danas stigle u Službu za stručnu obradu Biblioteka Sarajevo i u narednim danima će biti raspodijeljene po odjeljenjima u čitavom gradu.

Hvala vam svima koji ste — svako na svoj način — u julu i augustu podržali ovu priču. Zahvaljujući vama, prikupljeno je ukupno 16.244,13 KM i nabavljeno tačno 811 knjiga. Slike svih knjiga možete vidjeti ispod.

Imao sam želju da sve nabavljene knjige skupimo na jednom mjestu i uslikamo. Međutim, knjige su pristizale u rasponu od dva mjeseca, pa smo odlučili da je bolje da se odmah raspodijele i čitaju, nego da poziraju.

Ovo je naravno kap u moru izgubljenih knjiga ovoga grada, ali hej, nisu ni sve kapi iste. Postoji, na primjer, ona koja prelije čašu i koja je među najvažnijim u životu. Potom postoji i suza, a ona je, napisao je jednom Đole, najmoćnija vodena sila na svijetu.

Kako god, ja ni zbog jedne nisam bio ovako sretan i ponosan i tretiram je kao početak nečega, a ne kao kraj.

Dakle, hvala svim ljudima koji su u dva mjeseca izdvojili vrijeme i novac da podrže ovu kampanju. Nastojao sam, kako sam mogao, da se većini vas lično zahvalim.

Hvala Institutu za razvoj mladih KULT koji nije samo vodio proces nabavke svih knjiga, nego je u jednom trenutku odlučio i da novčano podrži kampanju. Hvala BHeart-u bez kojih Indiegogo kampanja ne bi bila moguća. Hvala kompanijama Infobip, Mistral, Klika, Walter Code, Atlantbh i Forsta, te divinim ljudima iz Nisam Ti Pametan Quiz. Hvala Javnoj ustanovi Biblioteka Sarajevo na saradnji, a posebno hvala Nikolini, Neveni, Rikardu, Jasminu i Selmi.

Sama knjiga Kratke priče znatiželjnog uma je do danas skinuta tačno 1.704 puta i nadam se da tamo nekome pruža barem malu utjehu i nadu.

Od sveg srca,

Adnan

🌻

P.S. Pripremio sam poseban izvještaj o prikupljenim i potrošenim sredstvima, gdje možete vidjeti kako je prikupljen sav novac, te uplatnice kome je tačno otišao.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s